Vad är en tank-trädgård (tubfarming)?

Ett nytt sätt att ha en trädgård utan att det krävs bördig mylla på tomten ... att ha en trädgård på taket eller på skärgårdsön (som bara består av granit och tallbarr).
Ett sätt att odla trädgård utan att trötta ut ryggen, utan att ha sniglar som äter upp allting, utan att ha potatis-skalbaggar som obehindrat övervintrar i marken.

En trädgård där det är ett rent nöje att rensa ogräs utan att behöva krypa på marken ...

Här är ingrediencerna:

1. En IBC tank

2.Dränering - makadam

3. Sand och

4. Bördig kompostjord

Valfri utsmyckning :-)

Vi skär ut toppen av tanken och lägger i ett nät i botten så att sanden inte kan tränga in i ventilen
Vi vill lägga i en riktigt bördig kompost jord eftersom vi ska intensiv odla i vår 1 x 1,2 m tankträdgård. Tänk på att den kommer att sjunka ihop när den vattnas så fyll ända upp.
IBC tankarna är inte så snygga, så vi valde en teak-trall som vi skruvade in i metallramen och avslutade med en ram upptill.
Efter att vi vattnat jorden och låtit överskottsvattnet rinna ut är vi klara att så salad, spenat, broccoli som kommer att vara våra saladsgrön-saker. Var och en väljer naturligtvis sina egna favoriter. Vi gör bara en fåra med ett finger, lägger i frön (inga Monsanto frön tack) -- bör vara organiska frön från en "grön" fröhandel ! Inga GMO frön !
2-3 veckor senare har ni den mest hälsosamma grönsallad och andra grönsaker ni kan äta. Om komposten är förstärkt med Fertilla kommer ni att ha grönsakar och tomater etc. som har härlig doft. smak och ett fullödigt näringsspektrum som ger er en behaglig mättnadskänsla som man inte får av massproducerad mat (som har konstgödslats i åratal) -- utan mikro-närsalter i jorden får man helt enkelt inte varken, doft smak eller rik näring. Billiga massproducerade grönsaker är gjorda för att se stora och färggranna ut -- det var det som gällde när man skulle visa upp grönsakerna i butikerna ...
Efter bara 10 dagar är raderna uppe och man urskilja vad som är vad
... och efter 15 dagar kan man redan ta med sig saladskålen ut och plocka de yttre bladen eftersom man redan då behöver gallra. När man intensivodlar med organisk mycket näringsrik jord, sår man tätt med avsikt för så fort det börjar växa (som här efter två veckor) så behöver man plocka för att ge rum åt det som är kvar och växer -- vi odlar för våra egna mål-tider och då behöver man inte göra hela salads-huvuden för försäljning